keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Nordic Film Festival

The Minutes of the The Nordic Film Festival 2007
20 October 2007, Tallinn, Estonia

Ihmisarvo on näköjään napannut pronssisen mitalin yllä mainituissa kekkereissä. Vielä hetki sitten olin siinä käsityksessä, ettei pätkä päässyt edes festareille mukaan. Äsken sitten nettiä surffaillessa selvisi tuokin. Käsittämätöntä muuten, että joku voi vielä tehdä tuollaisia sivuja.

Jee!

Uusi lyhärikin voi oikein hyvin. Tänään lähti laput tuotantokokoukseen, jonka osoittavan sormen eteen joudutaan ensi maanantaina. Kupongit oli kyllä täytetty sellaisella sielun voimalla, että ihme on, jos ei läpi mene. Kompastusta saattaa tulla kalustotoiveissa kameran suhteen, mutta huolitaan siitä sitten. Always have a plan B.

Käsis kehittyi istunnon pohjalta toiseksi versioksi, johon tuli mukaan oikein maukkaita elementtejä. Ryhmäkin on vahvistunut muutamalla tyypillä. Kyllä kuvaajan elämä on sitten mukavaa. Asioita vain tapahtuu ympärillä samalla, kun itse täyttelee hassuja taulukoita kalliista kalustosta, jota haluaa saada käyttöönsä. Itse ei tarvitse kuin odotella kuvauksia ja ilmestyä ajoissa paikalle.

Vai?

Leffakerronnan kurssilla piti kotitehtävänä kuunnella joku arkipäivän keskustelu kaupungilla, kirjoittaa se mahdollisimman hyvin muistiin ja muokata siitä kiinnostava. Siis uudelleenkirjoittaa arkipäivän dramaturgiaa.

Havahduin eilen metron rullaportaissa, että tällainen tehtävä piti muuten ihan just palauttaa. Hassua kyllä, kun alkoi pälyilemään ympärilleen ja poimimaan joukosta keskustelevat ihmiset, alkoi myös erottaa sanoja ja lauseita. Korva on yllättävän tarkka kuuntelemaan hälyn keskellä tiettyä ääntä, jos vain yrittää. Jotain jännää löytyi ja se sai vielä jännemmän muodon illalla kirjoituspöydällä.

Ainiin, kevättalvella toteutetaan ensimmäisen vuoden Iso Juttu eli lyhytdokumentti. Eri ideoiden vatvomisen jälkeen on hahmottunut pätkä, joka kulkee työnimellä Popot. Yhteydet Isolla Roballa sijaitsevaan samannimiseen kenkäkauppaan kielletään tässä vaiheessa täysin ja myönnetään sitten myöhemmin. Katsotaan ensin, saako tämä juttu osakseen muidenkin innostusta. Niin tai näin, dokkareiden maailmassa on jotain niin siistiä, että on yksi syy lisää odottaa kevättä.

Näin siis aiemmin kovasti fiktion nimeen vannoneen suusta.

Ei kommentteja: