sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Ovi uuteen seikkailuun

Siistiä - tai nastaa, niin kuin on ollut tapana sanoa.

Jo parin kuukauden aikana on tullut opittua aika paljon. Viimeksi tänään olin katsomassa Rottatouillen, joka on muuten ehdottomasti neljän tähden leffa. Avausjakso, kolme eri näytöstä, set-upit ja paymentit. Kaikenlaista jännää alkaa hahmottua. Paljolti on kiittäminen viime viikolla alkanutta Elokuvakerronnan perusteet -kurssia, joka on sweet! Toisaalta on kivaa, ettei tule vielä pitkään aikaan (jos koskaan) katsomaan leffoja vain erilaisten teknisten osien summana. As in tässä on nyt käytetty dollya, tuolla on ainakin miljoonawattinen HMI-lamppu ja tämä on plot point ykkönen. Ei näin, kiitti.

Pidettiin alkuviikosta ensimmäinen istunto uuden lyhärin tiimoilta. Meitä oli kolme saman pöydän ympärillä: käsikirjoittaja-ohjaaja, tuottaja ja kuvaaja-valaisija - joista jälkimmäinen viittaa tänne suuntaan. Juteltiin lähinnä tuotannollisia juttuja ja saatiinkin ruletti hyvin pyörimään. Alettiin keräämään muuta jengiä ryhmään, lähetettiin kukin omille tahoillemme casting-kutsuja ja kaiverrettiin kuvausviikonloput kalentereihin.

Tuottajaamme lainatakseni "on kivaa simuloida mahdollisimman ammattimainen tuotanto läpi". True that. Lisäksi juttu on sen verran vahva, että jos onnistutaan, niin sitten myös onnistutaan!

Alkuviikosta istuskellaan kehittelemään stooria ja piirtelemään ääriviivoja leffan maailmalle. Kohta pitäisi olla käsiksen lisäksi tarjota eteenpäin kuvasuunnitelmaa, kalustolistaa ja sen sellaista, jotta saadaan koulun Isoilta Päälliköiltä thumbs up. But we got plans, we do!

Vaikka kuvaukset sovittiinkin vasta ensi kevään puolelle, tulee käytännön asioita vastaan jo ihan kohtsillään. Täytyy käydä kuvauspaikalla scouttaamassa sähkönsaanti valoja varten, piirtää huoneistosta jonkinlainen pohjapiirros kamerakarttaa ja kuvasuunnitelmaa varten sekä selvitellä mahdollisen vuokrakaluston hintoja. Meininki on kuitenkin aivan erilainen, kun tietää, ettei ole enää liemessä yksin eikä kaksin. Nyt tehdään leffaan koko joukkueella. To you (and often with you) I raise my glass!

Ei kommentteja: