torstai 23. elokuuta 2007

Ajatuksesta elokuvaksi

Ajeltiin Mikon piikillä Tapiolaan joskus lukioaikoina ja tehtiin psykologian kenttätutkimus ihmisten auttamisalttiudesta. Tulokset olivat vähintäänkin hämmentäviä. Niiteillä ja nastoilla koristeltuun nahkatakkiin pukeutunutta taistelijapariani autettiin keskimäärin heti, kun hän ehti tömähtää naama edellä nurmikkoon. Itse olin pukeutunut jotakuinkin kiltteihin skeittarifarkkuihin ja huppariin. Yli 50 ihmistä marssi kylmästi ohi tiistai-iltapäivänä Tapiolan keskustan liepeillä.

Meillähän ei oikeasti ollut mitään hätää. Eikä ole useimmilla spurguillakaan, joiden ohitse kävelee kaupungissa päivittäin. Toisaalta, mistä sen voi tietää?

Kuluvan vuoden maaliskuussa aiheesta valmistui lyhytelokuva Ihmisarvo. 21. huhtikuuta se sai ensi-iltansa FVL:n SM-elokuvafestivaaleilla Raumalla. Kesän aikana sen näki kourallinen ihmisiä. Toivottavasti joku heistä on sen jälkeen käynyt ravistelemassa penkillä makaavaa hereille.

Oli tai ei, 23. elokuuta Ihmisarvo julkaistiin Leffantekijän blogissa. Se on tuossa oikealla, myös englanniksi tekstitettynä. Myöhemmin syksyllä selvisi, mitä kansainvälinen jury leffasta tuumi.

Huolestumatta yhtäkkisestä mieltymyksestäni tarkkoihin päivämääriin voin vihjaista, että ensi sunnuntaina - kun ensi-iltaan on enää viikko aikaa - tarjoaa Leffantekijän blogi malttamattomille ihmisille Viimeisen kesän 73 ensimmäistä sekuntia. Tuossa oikealla pidempään lymyillyt leffan traileri on myös pakattu uudestaan ja nyt se toimii jos jonkinnäköisellä Windowz-tietokoneella. Getting serious!

Hei, jos Ihmisarvo tai Vikan kesän traileri ei vieläkään rullaa, lataa DivX-kodekki (ei lisättyä sokeria) ja johan lähtee!

RJD2 - Since We Last Spoke

Ei kommentteja: