torstai 21. syyskuuta 2006

Joka päivä jotain leffan eteen

Kaunis ajatus.

Sanon kuitenkin, että jos tämä leffa koskaan valmistuu ajallaan, on se vain ja ainoastaan tuon lauseen ansiota. Aika ei venaa ketään ja ulkokohtausten kuvaamiseen sopivat päivät vähenee silmissä. Parissa viikossa on kuitenkin hypätty puoliksi valmiista käsikirjoituksesta valmiiseen kuvauskäsikirjoitukseen, näyttlijöiden valintaan, jenkkifutistiimin rekrytointiin ja ensimmäiseen call sheettiin. Jos näin nopeasti edetään jatkossakin, on ulkokohtaukset purkissa ennen kuin lumi valaisee pimentyneen syksyn.

Ja sen jälkeen homma jatkuu läpi talven sisäkohtauksilla.

Tämä leffa tehdään tosissaan ja kunnianhimolla. On jenkkifutisjoukkuetta, autolla ajoa, aito baariambienssi ja mustavalkoiset takaumat. Lähinnä mielikuvituksemme tulee työllistämään jälkituotantoa, mutta jo kuvaukset asettavat sellaisia haasteita, mitä kumpikaan ei ole koskaan yrittänyt saavuttaa. Vaikeisiin kuvauksiin pyritään valmistautumaan ammattimaisella ennakkovalmistelulla. Aika näyttää, onko meistä tähän elokuvaan.

Ensimmäisen kohtauksen tekeminen kihelmöi jo nyt. Valitsimme jenkkifutiskohtauksen, koska siinä esiintyy vain yksi näyttelijöistä, kuvauspaikka on jo löytynyt ja kohtauksessa on kaksi kuvaa. Silti kohtauksta varten on täytynyt pidentää puhelinlaskua vähintään toiselle sivulle. Jenkkifutisjoukkuetta pitää koordinoida oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, päähenkilölle tarvitaan pelaajan varusteet, äänitekniikka pitää lainata, reflejä pitää hankkia. Koska kyseessä on ensimmäinen kuvaus, täytyy myös yrittää käydä mielessä läpi kuvausrutiinit alkaen kameran ruuvaamisesta jalustaan kiinni, jotta kaikki pienet tilbehöörit jeesusteipistä Polaroid-kameraan tulevat mukaan.

Tänään on taas motto tuottanut tulosta ja moni palanen loksahtanut paikalleen. Päänäyttelijä on jo henkisesti messissä, jenkkifutisjoukkue tulee paikalle, kun päivästä sovitaan, reflejä ostetaan ja äänitekniikka löytyi lainattavaksi. Pientä säätöä vielä aikataulun ja kameramiehen kanssa, ja peli voi alkaa.

Wish us luck, we’ll need all of it.

Ei kommentteja: