maanantai 8. tammikuuta 2007

Today's battle

Jee!

Päätin uuden vuoden kunniaksi käydä jälleen kerran taistoon kuvasuhteiden ja pakkausten ihmeellistä maailmaan vastaan. Ja tällä kertaa minä voitin.

Okei, ratkoin vihdoin kuvasuhdeongelman, joka on vaivannut molempia leikkauspöydällä olevia projekteja. Juuri kun pääsin eilen hehkuttamasta pojille, että lumilautalyhäri viime talvelta on kohta valmis, huomasin, että kaikki sekvenssit - ja itse asiassa koko projekti - on väärässä kuvasuhteessa. Ihanaa. En muuten uskaltanut mainita tästä pojille.

No, nyt voin kertoa tämän vain hauskana anekdoottina, koska täysin sattumanvaraisella ja näppituntumaan perustuvalla asetusakrobatialla onnistuin nappaamaan koko leikkaukseen uuteen kuvasuhteeseen ja sekvenssiin tuhoamatta mitään. Snögöpätkästäkin tulee siis vielä kunnon lihansyöjä.

Ja, ja, tuota, Compressorin kanssa pääsin oikeastaan vasta tasoihin. Koska sain samalla tempulla myös Viimeisen Kesän kuvasuhteen (joka vissiin aiheutti aikanaan teaserin kanssa käydyn battlen) reilaan, päätin pakata teaserin uudelleen. Siellä se nyt on, samojen linkkien takana kuin ennenkin. Hilppasen verran parempilaatuisena, se näkyy ainakin teksteissä. Ja - mikä jäi kaikilta huomaamatta - myös oikeassa kuvasuhteessa eli letterboxina.

Tasapeli ratkeaa voitokseni siinä vaiheessa, kun onnistun pakkaamaan teaserin vielä vähän universaalimpaan muotoon. Eli sori teille, muutamat epäonniset (ja multimediarajoittuneet), teaseri ei taida vieläkään näkyä. Jatkan treenejä.

Mitäs muuta... niin, lisäsin blogin myös Google Analyticsiin. Varokaa, nyt voin vakoilla teitä molempia!

2 kommenttia:

Antti kirjoitti...

ei saa vakoilla:)

Antti kirjoitti...

ja hyvä et noi tekniset läpät ratkes, vielä kun sais itteään niskasta kiinni ja postata tänne jotain uutta